SZKLANY CZUBEK

Szklany czubek może zostać wydmuchnięty z wielką szybkością, gdy tylko zaczniecie pom­pować powietrze. Ochrońcie go klamerką lub kilkakrotnie okręćcie ciasno cienki drut wokół gumowej rurki, na końcu dociskając go kombi­nerkami. Teraz włączcie dopływ powietrza (bę­dzie wam potrzebna pompa lub butla ze sprężo­nym powietrzem) i zanurzcie rurkę do wody tak, aby skierowany pionowo w górę czubek znajdo­wał się ok. 1 cm poniżej powierzchni wody. Być może powstaną bąbelki tej samej wielkości, jeden za drugim.Powiedziałem „być może”, gdyż rzadko się zdarza, aby komuś wyszła pierwsza próba. Po pierwsze, spiczasty czubek mógł wam wypaść 20-centymetrowy lub dłuższy, a więc za długi. Z tym nie będzie kłopotu — po prostu przykręć­cie regulator palnika na mały płomień, podgrze­wajcie czubek przy grubym końcu i wyciągnij­cie go jeszcze raz.

Witam u mnie na serwisie! Prowadzę tego bloga od kilku miesięcy i jestem w niego bardzo zaangażowany. Biznes od zawsze był dużą częścią mojego życia, jest on wybrana przeze mnie formą zarabiania pieniędzy i wielką pasją. Bloga prowadzę aby podzielić sie z Wami zdobytą przeze mnie wiedzą i doświadczeniem.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.